Koude drankjes!

Tijdens een heerlijke zomerdag op het terras genieten van een heerlijk, koud biertje. Dat is toch wat we willen? Maar toch komt het nog weleens voor dat je op een verjaardag met een lauw pilsje in je handen staat… Hoe zorg je er nou voor dat je de hele avond koud bier kunt serveren, ook als je geen huge ass Amerikaanse koelkast hebt.

elsie geeft jouw de 5 stappen van het “biersysteem”!

  1. Doe op tijd inkopen

Allereerst is het van belang dat je op tijd jouw drankjes in huis haalt. We nemen in dit voorbeeld: bier. Als je een week van te voren jouw kratjes bier in de koude schuur zet kunnen ze alvast een beetje “voorkoelen”.

  1. Vul de koelkast alvast

Daarna zorg je dat je een week van te voren de één of twee kratjes die wel in de koelkast passen alvast koel zet. Niet in de groentela! Die is, zoals het al zegt, voor de groente en niet voor bier.

  1. Freeze it!

Dan een week later. Het is tijd voor jouw feestje. Zodra jouw gasten zijn gearriveerd leg je een stuk of 10 biertjes in de vriezer.

  1. Het hogerop zoeken

Zodra de onderste plank van de koelkast leeg raakt, ga je die 10 biertjes uit de vriezer op de onderste plank leggen. Vul gelijk de vriezer weer aan met 10 biertjes. Ondertussen vertel je iedereen dat ze het bier op de bovenste plank eerst moeten pakken, want dat is het koudste bier.

  1. Herhaal jezelf

Als de bovenste plank leeg begint te raken kun je de biertje van de onderste plank naar boven verplaatsen. Dan kun je de onderste plank weer aanvullen met de biertjes uit de vriezer. Je vult de vriezer weer aan en zo gaat dat dan de hele avond door en dan zal je altijd koude biertjes kunnen serveren aan jouw gasten!

Als je de ruimte hebt is het ook wel heel erg fijn om zo’n grote oude koelkast in de schuur te zetten. Deze zijn vaak voor maar een paar tientjes op marktplaats te vinden. De koelkast kun je een week van tevoren al helemaal vol zetten met bier/wijn/fris waardoor alles allemaal tegelijk gekoeld staat.

Maar je kunt natuurlijk ook de kruiwagen uit de schuur tevoorschijn toveren en deze tot de nok vullen met ijsblokjes. Als je wat zout en water toevoegt aan het ijs worden de drankjes nog sneller koud!

Succes met de tips en wij wensen jou een cool feestje! 😉

Liefs,
elsie

This Post Has One Comment

  1. Kees

    Handige tips!

Leave a Reply